Over

Bureau Molag coacht kleine en middelgrote bedrijven

Ik ben Lieneke Molag, Master Practitioner ontwikkelingsgericht coachen.

Met Bureau Molag heb ik al 25 jaar ervaring in het coachen, trainen en begeleiden van professionals.

Ik coach speels en met humor. Ik zie coaching als een ruimte voor analyse, reflectie en  gevoelswaarneming. Het biedt een veilige ruimte om nieuw gedrag te oefenen. Samen onderzoeken we wat nodig is om persoonlijke of werkgerelateerde vragen op te lossen.

Ik werk graag met individuele personen en met teams van kleine of middelgrote bedrijven.

Vragen die een aanleiding voor coaching kunnen zijn:

 “Hoe kan ik zorgen dat ik mijn grenzen beter bewaak zodat de balans werk en privé beter in evenwicht blijft ondanks hoge werkdruk”?

“Ik heb het gevoel dat ik niet langer op de juiste werkplek zit. Hoe kom ik erachter waar ik dan wel thuishoor? Moet ik alleen mijn taken bijstellen?”

“Ik voel me de laatste tijd futloos op mijn werk. Wat kan ik doen om mijn energie beter te balanceren en meer energie te genereren?”

“Als ik in het openbaar moet spreken heb ik veel moeite om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het klamme zweet breekt me uit als men naar mij kijkt en ik de druk voel toenemen dat ik het woord moet voeren. Ik raak dan de draad kwijt hoe goed ik me ook heb voorbereid. Wat kan ik daaraan doen?”

“Dit team vindt het zelden moeilijk om tegenover collega’s, de baas en de  klanten voor de zakelijke belangen van de organisatie op te komen. Opkomen voor de belangen van het team vinden we lastiger.”

Ik weet niet goed hoe het komt, maar ik ben in mijn relatie met mijn collega in een patstelling beland en ik zie niet hoe ik daar uit kan komen. Ik heb steun nodig.”

Specialisatie

Ik werkte als dramadocent, rollenspelacteur, theaterwetenschapper en de laatste 25 jaar als trainer en coach.

Ik deed opleidingen in technieken als Voice Dialogue, Voicing-stemvorming, Roy Hart en Lichtenberg klankgeoriënteerd zingen, Chi-gong en Healing Tao. Ik werk soms met energetische oefeningen om het  lichaamsbewustzijn te versterken.

Al deze methodieken kunnen we inzetten om mijn coaching, training en begeleiding precies aan te laten sluiten bij jouw vraag en jouw leerstijl.

Persoonlijke coaching

Je doet je uiterste best om voortgang te boeken en om je project tot een goed einde te brengen. Als je daarin niet slaagt is het zinvol om eens te kijken naar de manier hóe je jezelf aanstuurt. Dat geeft je informatie over wat je als persoon te leren hebt, zodat je je zelfsturing kunt verhogen. En je doelen makkelijker haalt.

Je motivatie groeit als je merkt dat het werken aan ontwikkeling zinvol is. En nog meer als  je ontdekt dat ook je omgeving, de mensen met wie je leeft en werkt, blij worden van de positieve opbrengst van jouw inspanning.

Teamcoaching

Het motiveert om aan een duurzame verbetering van de interne – en externe communicatie en samenwerking te werken. Dat geldt voor leidinggevenden, voor individuele medewerkers en voor het hele team. Zo nu en dan is het goed om even tijd te nemen en stil te staan bij een prangende vraag. Ontwikkelingsvragen onderzoek je makkelijker samen met een externe en onbevooroordeelde professional.

De Vorkmethode

De Vorkmethode is het instrument dat ons tijdens de ontmoeting een heldere structuur biedt. Hij helpt bij het anayseren van je vraag. En hij helpt bij het in contact komen met je gevoel, je motivatie en je drijfveren – en met het beter leren aansturen ervan. In dit model zie je in één oogopslag  op welk spoor van ontwikkeling de vraag die jou persoonlijk of professioneel bezighoudt speelt.

Lieneke Molag gebruikt de Vorkmethode van Rudi VanDamme

Klik op het plaatje om een uitleg van De Vork te lezen, uit het boek van Rudy Vandamme

 Hoe gaat het verder?

Ik coach graag in de natuur. Ik rij voor met mijn bus ‘The coach’ en ik breng je weer thuis.
Wil je liever werken op je eigen bedrijf? Dat kan. In mijn praktijkruimte middenin het Groene Hart? Kom naar de Bonrepas 28 in Vlist.
Tussentijds kunnen we online coaching doen via Skype, of als nazorg in sessies van 30 minuten. Dan zetten we samen de puntjes op de i.

Bel me gerust voor meer informatie.